Az ajtó sok esetben nem kapja meg a kellő figyelmet egy ház vagy lakás építése során. Elég belegondolni, hogy egy ajtó milyen funkciókat lát el – rosszabb esetben látna el - lakásunkban. Az elvárt kívánalmakat végiggondolva ráébredünk, hogy érdemes körültekintően eljárni a megfelelő ajtó kiválasztása során. Egy bejárati ajtó manapság nem csak esztétikai kívánalmaknak kell, hogy megfeleljen, sőt…

Az ajtó legyen bejárati vagy beltéri alapvető funkciója a védelem. Védi otthonunkat, javainkat a külvilág hatásaitól, zajaitól. Csak kevesen gondolják végig, hogy egy ajtónak egyszerre mennyi funkciót kell betöltenie: nemcsak az illetéktelen behatolók ellen véd, de a tűz, a füst, a víz, a zajok és a hőmérséklet viszontagságai ellen is felveszi a harcot. Ráadásul a korszerű ajtókat ma már elrejteni sem kell, esztétikailag bármelyik környezetbe beillenek. 

A megfelelő ajtók beépítésével nem érdemes várni, mivel tűz vagy betörés esetén ezek védhetik meg az egész házat a komolyabb károktól, arról nem is beszélve, hogy az ajtó ára eltörpül a keletkező károk nagysága mellett.

Ajtóink széles választéka garancia arra, hogy Ön is megtalálja az otthonába illőt legyen az bejárati ajtó, biztonsági ajtó, tűzgátló ajtó vagy hanggátló ajtó!

Ajtók a házban

Bejárati ajtó

Kiváló minőségű bejárati ajtók a nagyobb kényelem és a biztonság szolgálatában 

A ház bejárati ajtaja a kényelmi és esztétikai előnyei mellett különös fontossággal bír. A bejárati ajtó óvja intim szféránkat, értékeinket. Kiválasztása során érdemes körültekintően és fokozott figyelemmel eljárni, tekintettel arra, hogy egy bejárati ajtót nem rövid távra, hanem hosszú évekre, évtizedekre vásárolunk. 

Tűzgátló ajtó

Gondoljon minden esetre: védje érékeit, lakását tűzgátló ajtóval a lángok elől. 

A pince és a mosókonyha az a helyiség, ahová a legtöbb tervező a kazánt rejti. Bár a modern készülékek szigorú biztonsági előírásoknak felelnek meg, a szakemberek mégis fontosnak tartják a megfelelő tűzvédelem kialakítását a kazánnak szánt helyiségben. Ezt a célt szolgálják azok a tűzgátló ajtók, melyek csukott állapotban a tűz átterjedését - az általa elválasztott két helyiségben - meghatározott ideig gátolják. A Hörmann tűzgátló ajtói legalább 30 percig ellenállnak a tűznek – amin életek múlhatnak. Ezek az ajtók olyan kiegészítőkkel is kérhetők, amelyek a füst továbbterjedését is megakadályozzák. A tűzgátló ajtók a legmodernebb gépsorokon készülnek, az egyenletesen jó anyagminőség és működési biztonság pedig garantált. Ezeket az ajtókat Magyarországon az ÉMI is bevizsgálta, a tűzvédelmi követelményeknek tökéletesen megfelelnek. Amennyiben biztonságban kívánja tudni házát vagy lakását válasszon tűzgátló ajtóink közül!

ZK és OIT ajtók

Biztonsági ajtó

Óvja otthonát, értékeit biztonsági ajtóval. Hörmann biztonsági ajtó:minőség, biztonság, design

A Hörmann cég termékei között évtizedek óta szerepelnek bevizsgált biztonsági ajtók, melyek használatát a biztonsági szakértők, a biztosítók és a rendőrség is ajánlja.  Építkezőknek és felújítóknak ajánljuk  a kedvező árú KSi 40 biztonsági ajtót. Ez a termék  nemcsak pincebejáratokra, hanem akár melléképületekre, lakásokra és hátsó garázsbejáratokra is alkalmas. A betörésgátló Hörmann garázskapu mellé a legjobb választás egy  Hörmann biztonsági ajtó.

A még fokozottabb biztonság elérése érdekében ajánljuk az E-45 és E-55 acélajtókat. Ezekkel a termékekkel érzékeny ipari területeken szükséges betörésgátlás (WK2-től WK 4-ig) is biztosítható.Az E-45 és E-55-ös  ajtók tűz- füst- és hanggátló funkcióval kiegészített többfunkciós ajtóként is kaphatók.

A mellékelt „Multifunkciós ajtók“ prospektus átfogó ismereteket nyújt az  acél biztonsági ajtókról.

A „Kapuk és ajtók a lakóházba“  prospektus a  KSi 40 ajtó mellett bemutatja  a nedves terekhez vagy hobbiszobához, a gyermek- vagy ifjúsági szobához vagy a tetőtér-beépítéshez ajánlott  ajtókat is.

Beltéri ajtók

ThermoPro bejárati ajtó

Hangszigetelés

Nem túl gyakran, de azért megesik - ha gyermekünk épp dobolásra adja a fejét, vagy próbateremmé alakítja át a kamrát -, hogy a hangszigetelésről is gondoskodni kell. A Hörmann MZ többcélú ajtó szerkezete (ásványgyapot betéttel ellátott lap és körben futó gumitömítéses tok) szigetelési értéke 39 dB körüli érték, így a helyiség hangszigetelésében kiveszik részüket. 

MZ ajtók

Ajtó, bejárati ajtó, biztonsági ajtó, tűzgátló ajtó vagy hanggátló ajtó amit keres, úgy kérem válasszon nálunk ajtót! Hörmann a német minőség.